Välj en sida

Ärligt talat så blir jag inte riktigt klok på Karl Sigfrid. När han får skriva fritt, som i expressen igår, så presterar han fantastiska artiklar som tydligt sätter fingret på problemen med den samhällsutveckling mot ett kontrollsamhälle som sker. Men när han ska rösta i riksdagen så viker han sig för partilinjen i de frågor som rimligen borde ligga honom varmast om hjärtat.

Jag tror att Karl Sigfrids stora problem är att han hamnat i riksdagen. Som moderat politiker i ett läge där moderaterna satt i opposition och var tvungna att faktiskt reflektera över sin politik skulle han, med sin kunskap om de här frågorna, kunna påverka partiets politik genom sina välformulerade artiklar. Men som riksdagsledamot i en borglig allians vars främsta syfte är att få bestämma, och endast i undantagsfall reflekterar över vad de bestämmer så reduceras hans roll till att bli en irriterande osäkerhetsfaktor för den moderata gruppen. Och som sådan blir hans inflytande över politiken nära noll. Dessutom förlorar han trovädigheten hos de som egentligen delar hans åsikter.

för den som bor i Göteborgsområdet och vill protestera mot övervakningssamhället kan jag tipsa om demostrationen som kommer att hållas den 10:e januari.

För den som vill säkerställa att utvecklingen mot övervakningssamhället stoppas kan jag även rekomendera en röst på Piratpartiet i EU-valet 2009.