Aktivera dig i Ung Pirat!

Sifomätningen har nått Tyskland
26 december, 2008
Mannen bakom StoppaFRA
26 december, 2008
Visa alla

Aktivera dig i Ung Pirat!

Piratpartiet har nu runt ett halvår kvar till EU-valet den sjunde juni 2009. Den dagen kommer bli måttstickan på hur pass bra alla vi aktiva har lyckats med vår gemensamma strävan att väcka intresse för våra frågor och påverka samhället för att få till stånd en upphovsrätt som ger ökad betydelse för användarens intresse och för att ersätta marschen mot ett kontrollsamhälle med en vision om ett fritt och öppet informationssamhälle.

Jag tror att vi har alla förutsättningarna i världen med att lyckas med detta. Vi har börjat få uppmärksamhet för vår politik, vi har en stabil inkomstkälla från medlemmar som donerar pengar till partiet och vi har byggt upp ett rejält medlemsunderlag. Vi har även, enligt Sifo, 21% av väljarna som kan tänka sig att rösta på oss.

Slutligen så har vi det snabbast växande politiska ungdomsförbundet just nu, med en ordförande som på allvar börjar bli varm i kläderna. Ung Pirat växer så det knakar. Vi är nästan dubbelt så stora som vi var för ett år sedan. I skrivande stund har vi aktiva lokalavdelningar i Lund, Malmö, Helsingborg, Halmstad, Hylte, Växjö, Jönköping, Göteborg, Borås, Linköping, Västerås, Stockholm, Uppsala, Rättvik, Östersund, Umeå och Luleå. I alla dessa lokalavdelningar behövs det fler personer som vill aktivera sig. Vi har även en vilande lokalavdelning i Kalmar som behöver personer som är intresserade av att axla ansvaret för att verksamheten i lokalavdelningen kommer igång igen. Och det slutar inte där. Vi har som målsättning att ha lokalavdelningar i samtliga större orter i landet före nästa riksdagsval, gärna i varje kommun.

Men för att lyckas med detta behöver vi unga aktiva som vill vara med på resan och hjälpa till att dra igång lokalavdelningar där de bor. Förbundet kan bistå med erfarenhet och kunskap, och förhoppningsvis kommer vi ha en ekonomi som ger oss möjligheter att även stödja lokalavdelningarna ekonomiskt under det kommande året. Men utan lokalt engagerade som tar på sig ansvaret att leda lokalavdelningarna så kommer vi ingenstans.

Det är egentligen inget svårt att ha hand om en lokalavdelning, och det är otroligt lärorikt. Så är du en ung pirat och funderar på att aktivera dig tycker jag att du ska höra av dig till mig, för du behövs för att Ung Pirat ska kunna bli ännu bättre! Kom med och hjälp oss göra 2009 till det bästa året i förbundets (korta) historia!

Please follow and like us:
Mab
Mab

1 Comment

  1. Profilbild Stefan Flod skriver:

    Kan du inte skicka detta blogginlägg till ungdomsstyrelsen. 😉 God jul och gott nytt år mabb!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS