Piraterna – De svenska fildelarna som plundrade Hollywood

Hemma från Finland
4 februari, 2009
Produktiv dag och förväntan inför morgondagen
4 februari, 2009
Visa alla

Piraterna – De svenska fildelarna som plundrade Hollywood

Jag har funderat på att skriva ett inlägg om boken Piraterna en tid nu. Men eftersom alla andra redan har skrivit om boken (till och med i gammelmedia) och jag ännu inte har läst den (utöver kapitlet som ligger uppe hso Realtid.se) så har det inte blivit av. En som läst den är däremot den piratkritiske Andreas Ekström som recenserat boken i sydsvenskan.

Men så fick en artikel i Svenskan mig att reagera. Två dagar innan boken släpps finns den att ladda ner från Piratebay. Betyder det att den kommer att floppa i bokaffärerna? Det är ju inte så osannolikt att de två grupperna som kommer vilja läsa boken är just de pirater och antipirater som boken handlar om. Innebär då det här att halva köpkretsen är borta nu när vi kan tanka ner den fritt? Nej, givetvis inte. Jag kommer köpa boken. På samma sätt som jag köper alla andra böcker som skrivs om fildelningsfrågan som jag hittar. Jag vill nämligen ha dem i bokhyllan. Jag vill kunna packa ner den i min väska och läsa på tåget. Jag vill stoppa in små papperslappar på de ställen där jag hittar stycken som jag vill citera i framtida bloggposter. Jag vill kunna visa alla som kommer hem till mig att boken står i min bokhylla. Min bokhylla är nämligen ett sätt att visa vem jag är: Säg mig vad du läser och jag ska säga dig vem du är.

Och jag är övertygad om att jag inte är den ende piraten som kommer att köpa boken. Ska vi tillämpa lite enkel matematik så är jag faktiskt övertygad om att det kommer vara betydligt fler pirater än antipirater som köper boken. Och hör jag om någon som bjuder in författarna för att tala om boken i närheten av Stockholm/Uppsala kommer jag troligen ta mig dit för att lyssna på föredraget också.

Jag vill förresten rikta specifika tack till Emma och Leo för inspiraton och länktips till det här inlägget.

Please follow and like us:
Mab
Mab

3 Comments

  1. Profilbild Woodwyrm skriver:

    Som sagt tror jag själv att Sam Sundberg mest ville reflektera över att boken som han var med och skrev piratkopierades ;>

  2. Profilbild Leo skriver:

    Tack själv, din blogg är alltid ett inspirationsämne 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS