En hälsning till alla nya pirater i Uppland

Demonstrationen i Stockholm
18 april, 2009
Piratfika och valstuga
19 april, 2009
Visa alla

En hälsning till alla nya pirater i Uppland

Har suttit och skrivit ihop ett välkomstmail för att hälsa alla nya medlemmar i Uppsala valkrets välkomna till partiet och försöka ge dem lite inblick i vilka kanaler det finns inom partiet i Uppsala.

Passar på att klippa in mailet även här:

Efter de senaste dagarnas medlemsökning har Piratpartiet nu över 24000 medlemmar och är därmed Sveriges fjärde största politiska parti. I Uppsala län har partiet idag över 1000 medlemmar.

Vårt Ungdomsförbund, Ung Pirat, har över 10 000 medlemmar och är därmed Sveriges största politiska ungdomsförbund! I Uppsala län har Ung Pirat över 500 medlemmar.

Jag skulle vilja börja med att hälsa alla nya medlemmar hjärtligt välkomna till partiet. Tillsammans kan vi visa riksdagspartierna att de tillhör det förflutna och att framtidens kunskapssamhälle byggs av pirater som insett att ett öppet samhälle där man fritt kan dela med sig av kultur och kunskap är rätt väg att gå!

Jag tänkte även passa på att göra er uppmärksamma på att partiet träffas regelbundet i Uppsala var söndag kl 13.00 på Värmlands nations söndagsfik (från och med maj kommer vi dock behöva hitta en ny plats att fika då Värmlands stänger för renovering). till söndagsfikorna är alla välkomna, och Värmlands nation är barnvänligt, så det är bara att ta med familjen om sådan finnes 🙂 Jag hoppas att få träffa många av er nya på fikorna framöver.

Sedan finns det en egen del på Piratpartiets forum för oss i Uppsala.

Vi har även en egen grupp på facebook

Jag skickar även med en sammanställning över medlemsantalet kommun för kommun:

Uppsala kommun: 714 medlemmar (Ung Pirat 354 medl.)
Enköpings kommun: 91 medlemmar (Ung Pirat 40 medl.)
Östhammar kommun: 54 medlemmar (Ung Pirat 32 medl.)
Håbo kommun: 51 medlemmar (Ung Pirat 19 medl.)
Tierps kommun: 40 medlemmar (Ung Pirat 19 medl.)
Knivsta kommun: 38 medlemmar (Ung Pirat 18 medl.)
Älvkarleby kommun: 34 medlemmar (Ung Pirat 25 medl.)
Heby kommun: 19 medlemmar (Ung Pirat 6 medl.)

När ni läser det här mailet är förmodligen många av de siffrorna redan inaktuella, men de ger i alla fall en bild av hur läget ser ut runtom i länet.

I dagsläget är det enbart Uppsala kommun som har en egen lokalavdelning inom Ung Pirat, men utifrån de här siffrorna så kan man konstatera att det finns tillräckligt med medlemmar i alla kommuner (möjligen med undantag för Heby) för att starta upp egna lokalavdelningar. Alla lokalavdelningar som startar upp under året kommer få stöd och profilmaterial från Ung Pirat så är du under 26 och vill vara med och starta upp en lokalavdelning kan du höra av dig till mig.

Så återigen: hjärtligt välkomna till Piratpartiet. Tillsammans bygger vi kunskapssamhället!

med vänliga hälsningar

Mattias Bjärnemalm
EU-kandidat Piratpartiet

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS