Mer som socialdemokraternas relation med Ipred

Mathias Klang: Rip, Mix, Burn… Steal? Problem och lösningar när upphovsrätt blir en kulturbarriär.
2 november, 2009
Piratpartiets riksdagskandidater
5 november, 2009
Visa alla

Mer som socialdemokraternas relation med Ipred

Jag skrev ett blogginlägg om Socialdemokraternas fortsatta stöd för Ipred igår. Idag hittade jag en någon dag gammal artikel på Sydsvenskan som ger en betydligt mer detaljrik bild av relationen Sossar-lobbyister-Ipred. Läs den och sörj bortgången av ett parti som en gång för hundra år sedan sade sig stå för medborgarens rättigheter gentemot de ekonomiska särintressena. 

Och notera den knivskarpa iaktagelse som Lars Ilshammar gör:

Det har blivit väldigt tydligt att politiken fått en digital dimension, precis som den fick en grön dimension på 1970-talet.

Samhället behöver förändras utifrån ett informationspolitiskt perspektiv. Det är sorgligt, men inte särskilt förvånande, att Piratpartiet är det enda politiska alternativ för dem som vill leva i ett fritt och öppet kunskapssamhälle

Please follow and like us:
Mab
Mab

3 Comments

 1. Profilbild Anaïs skriver:

  Ja, vad skall man säga? Det blir allt tydligare att ett parti som kallar sig "statsbärande" – oavsett färg – alltid sätter den korporativistiska staten långt före medborgarens intressen.

  Underhållningsindustrin liknar på många sätt tobaksbranschen (rik, omoralisk,lögnaktig, avlönar skockar av lobbyister och advokater) – förutom att denna aldrig varit ute efter att underminera yttrandefriheten eller bedriva privatpolisiär verksamhet. Frågan är hur folk överhuvudtaget kan ge pengar till en så korrupt och samhällsfarlig bransch.

 2. Profilbild Emil Paulsrud skriver:

  Väl skrivet och noterat!

  Många diskuterar nu om Sverige (och Eu) bör införa hårdare redovisningskrav för lobbyisterna. Dvs. att införa full transparens i vilka lobbyister som möter våra politiker osv. Något som kanske inte nödvändigtvis minskar lobbyismen (USA har haft dessa krav ett tag t.e.x) men i alla fall för upp det i ljuset.
  Anser du att det är något som Piratpartiet potentiellt borde driva inom ramen för våra krav på just öppenhet och transparens?

 3. Profilbild minata skriver:

  Det finns ett fel i artikeln från SydSvenskan.
  I stället för Henrik Pontén, AntiPiratByrån, sätt in Minata, Minata Förlag.

  Den socialdemokratiska partikongressen 2009 röstade avslag på malmömotionen(Riv Upp IPRED-lagen)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS