Välj en sida

Piratpartiets primärval lider mot sitt slut. Ikväll är sista chansen att försöka övervinna de tekniska problemen som vårt röstningssystem lider av och avlägga en röst på upp till 22 st av de kandidater som ställt upp. Kanske har det redan hunnit sluta när du läser det här inlägget. För den som hade svårt att välja vilka man skulle rösta på i valet så fanns det en hel del hjälp och tips att få med urvalsprocessen från en otroligt lång rad av olika pirater som i mängder av bloggposter har valt att lyfta fram partikolleger i valet (noggranaste genomgången stod Qeriuem för). I syd och öst fanns det dessutom valberedningar som tog fram hela förslag på kandidatlistor.

Resan har inte varit enkel. Det har funnits en rad konflikter kring hur valet skulle gå till, och den utdragna processen gick nog folk på nerverna och fick en hel del konflikter att bubbla upp till ytan. Att handhavandet av valet inte sköttesbästa tänkbara sätt gjorde säkert sitt till dessutom för att förvärra situationen.

Men förhoppningsvis kan det beslut styrelsen tog idag göra att konflikterna nu kan läggas bakom oss. Jag uppmanade styrelsen i ett tidigare inlägg att agera i frågan, och det tycker jag att de med all önskvärd tydlighet har gjort i och med dagens beslut. Sedan får vi se vad utvärderingen säger.

Nu är det dags att blicka vidare, släppa rädslan för hur andra uppfattar oss och fundera på vad just du kan göra för att det här ska bli ett ännu mer framgångsrikt valår för Piratpartiet än förra året. För ska vi lyckas med den utmaningen så är det en sak som är säker, då behöver vi allas engagemang och vilja. Det inkluderar ditt! Är du inte redan medlem i Piratpartiet så bli det idag! Och ta kontakt med den lokala organisationen och hör med dem vad du kan göra för att hjälpa till.

Tillsammans bygger vi kunskapssamhället!