Blogginlägg jag skulle vilja skriva

Vill du vara med och styra sveriges snabbast växande politiska parti?
22 januari, 2010
Uppdatering om Amelias situation i Bryssel
26 januari, 2010
Visa alla

Blogginlägg jag skulle vilja skriva

Jag har ett ganska stort antal blogginlägg i mitt huvud just nu som väntar på att sättas på pränt. Det är inte en särskilt ovanlig situation, om ni visste hur många inlägg som aldrig kommer längre än till utkaststadiet här på bloggen skulle ni nog häpna. Och antalet inlägg som inte ens lämnar mitt huvud alls är ännu större. Normalt brukar jag inte se det som ett problem eftersom det mesta jag skriver främst är saker som jag själv vill läsa, så blir det inte gjort är det bara jag som drabbas. Men är det ett par inlägg som jag lovat andra att jag ska skriva och då känns det genast värre att det inte blir gjort. Men det gör inte att inläggen blir skrivna. Så i ett försök att sätta press på mig själv tänkte jag lista ett par av de viktigare inläggen jag har på planeringsstadiet just nu.

Utvärdering av Piratpartiets primärval
Piratpartiets styrelse har uppmanat medlemmarna att utvärdera vårt interna primärval i en tråd på forumet. För att bryta ur mitt inlägg ur den flod av kommentarer som redan strömmat in tänkte jag istället publicera mina kommentarer här på bloggen.
(Spoiler: utan att säga något om innehållet i min utvärdering kan jag tipsa om att min underrubrik är satt till: ”the road to hell is paved with good intentions”.)

Genomgång av mitt senaste Brysselbesök
Efter att ha packat ihop mina tillhörighetet i Uppsala och åkt ner till Bryssel jobbade jag där i två veckor innan jag åkte tillbaks till Sverige. Ursprungsplanen var att jag skulle rapportera dagligen om vad jag gjorde där nere, sen hoppades jag kunna veckovis sammanfattningar, och nu hoppas jag att jag ska få till ett inlägg över huvud taget. (För den som inte orkar vänta på att jag ska få tummen loss rekomenderar jag Amelias faktaspäckade inlägg därifrån)

Inlägg om Piratpartiet styrelse
Eftersom jag ofta skriver om Piratpartiets styrelse som kollektiv, och inte alltid med den mest positiva formuleringen som är möjlig, har jag planerat att skriva ett inlägg om hur jag ser på dem som individer.

Kritik
För att följa upp den interna diskussion om kritik, självbilder och baksätesförande som rasade inom partiet under primärvalet tänkte jag skriva ett inlägg om hur vi inom partiet måste bli bättre på att se till att fler personer involverar sig i framförandet av intern kritik, och vikten av att se just framförandet av kritik som ett av de viktigaste bidragen en medlem kan ge partiet.

Tjejsnack
Även om det redan kommit många bra utvärderingar av eventet Tjejsnack som anordnades i Linköping i helgen, och även om jag stora stunder var distraherad från det som försegick, så skulle jag vilja skriva ihop en egen reflektion kring helgen.

Uppsalaparley
I Uppsala planeras det för fullt anordnandet av ett Parley under slutet av påskhelgen (4-5:e april) med ansats att skapa en bas som Piratpartiet kan bygga politik kring Skol- & utbildningsfrågor kring. Eftersom jag varit involverad i projektet sedan starten skulle jag gärna blogga lite kring mina tankar om tillställningen och dess möjligheter att utveckla partiets politik inom ett centralt område där vi kan ha mycket att tillföra.

Slutligen skulle jag gärna skriva en hel del om Klara Ellström, men är nog lite för privat för att någonsin landa här på bloggen.

Please follow and like us:
Mab
Mab

4 Comments

 1. Profilbild Anonym skriver:

  Jag kan inte utländiska så skicka ner någon som kan översätta Amelias inlägg. Har för mig att hon kunde Svenska innan hon for ned.

 2. Anonym:

  Kan du ordna fram pengar för en översättare så går det att ordna. Annars får du nog leva med att missa det mesta hon skriver, då hon inte har tid med egna översättningar. Värdet av att nå ut till aktivister runtom i Europa är helt enkelt större än den potentiella förlusten av de svenska läsare som är så dåliga på engelska att de inte kan hänga med i hennes inlägg.

 3. jag ser fram emot din syn på kunskap och utbildning.

 4. Profilbild H skriver:

  Vore intresserad av att läsa om din syn på svenskarnas stora förtroende för att "pappa staten" vet bäst, vill sina medborgare väl oberoende av andra intressen och att vi därför bör underkasta oss och göra som denne säger åt oss att göra/tycka. För vårt eget bästa.

  Kan nämna flera exempel på detta (finns bl.a. en del pirataktuella) men för att ta något annat så kan jag ta exemplet med svininfluensamassvaccineringen. Då det är, eller iallafall var då det stormade som mest, närmast laddat att berätta att man inte vaccinerat sig mot svininfluensan. I Schweiz däremot så har medborgarna dragit slutsatsen att det är ekonomiska intressen från läkemedelsindustrin som låg till grund för hysterin.

  Jag tänker att mekanismerna bakom detta är frågor som är av vikt för piratpartiet för att det inte bara ska vara (förbli?) ett predikande för kören utan även kunna nå ut till andra väljargrupper.

  Om du inte håller med så vore jag intresserad av att läsa om det också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS