Ny uppdatering om Amelias situation i Bryssel

Uppdatering om Amelias situation i Bryssel
26 januari, 2010
80 + 64 + 4 = 0
29 januari, 2010
Visa alla

Ny uppdatering om Amelias situation i Bryssel

Det har framkommit lite nyheter sedan mitt förra inlägg om Amelias situation nere i Bryssel. Parlamentets konstitutionella utskott (AFCO) hade ett möte i måndags där de skulle utse en person som skulle skriva ihop utskottets åsikter i frågan om utökning av antalet ledamöter i parlamentet (även om det inte stod med i dagordningen för det mötet), men eftersom bägge de föreslagna parlamentarikerna var spanjorer så sköts istället det beslutet upp till den 8:e februari. Detta då spanjorernas opartiskhet ifrågasattes eftersom Spanien är det land som tjänar mest på att utökningen av parlamentarikernas antal implementeras så fort som möjligt. 

Så före februarimötet vet vi nu att vi inte kommer få veta något. OCh förmodligen kommer vi inte få veta mer den 8:e än vem vi ska prata med för att få bättre koll på hur parlamentets konstitutionella utskottt  kommer hantera frågan framöver. Har vi tur kanske vi kan få veta mer vid utskottets efterföljande möte den 22:e februari.

Tittar man på själva frågan så har ingenting ändrats. Frankrike vill fortfarande slippa utse sina nya parlamentariker utifrån direkta val och istället skicka två personer från det nationella parlamentet till Bryssel, och liberalerna i Bryssel är fortfarande upprörda över det eftersom det skulle bryta mot den grundläggande principen att EU-parlamentet ska vara folkvalt genom direkta val av befolkningen i de europeiska länderna. Intet nytt under solen där, och om inte dödläget bryts före sommaren riskerar ett regeringsskifte i Storbrittanien att äventyra hela det tilläggsprotokoll som krävs för att Amelia ska tillträda som parlamentariker över huvud taget.

Mer information hittar man här.

 

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS