Välj en sida

Förra året beslöt vi i piratpartiet att plocka bort vår spretiga sakpolitik och återgå till ritbordet för att istället ta fram en ny sammanhängande sakpolitik som tydligt bottnar i vårt principprogram. Planen är att vi, genom ett mer strukturerat arbete med olika tematiska veckor, nu under våren ska få fram välformulerade motioner som vi kan anta på vårt vårmöte i april.

Imorgon börjar veckan då vi kommer diskutera nätpolitik och jag är ansvarig för att leda arbetet. Min förhoppning är att vi under veckan ska kunna diskutera en rad olika sakfrågor som alla är kopplade till nätet. Diskussionen kommer ske i textform på partiets chatt, i vår kanal för nätpolitik, och jag kommer återkoppla löpande här på bloggen vad som framkommit i diskussionerna. Men vill du delta bör du redan nu registera dig på chatten.

Nedan finns ett schema för vilka områden som vi kommer diskutera under veckan. Varje diskussion beräknas till ungefär en timme, men det går givetvis att diskutera i chatten även utanför de här passen. Notera att vi kommer undvika frågor som främst hör hemma inom något annat sakpolitiskt område (så som upphovsrätt, polisiära och militära övervakningsrättigheter på nätet etc.).

Inför varje pass kommer jag presentera en introduktionstext av området här på bloggen. Min målsättning är att de texterna ska komma upp dagen före diskussionen, så att alla som vill delta kan läsa igenom de texterna i förväg. Baserat på de diskussioner som förs kommer jag sedan arbeta fram utkast till motioner kring de olika sakfrågorna som vårmötet sedan får ta ställning till. Så har du inte tid att delta nu i veckan när just ditt specialområde behandlas så kommer det finnas en till chans att påverka innehållet på vårmötet.

Har du några frågor kring den nätpolitiska veckan kan du ställa dem här på bloggen eller skicka mig ett mail.