Piratpartiet: Medlemsbrev vecka 7

Censurfilter stridsfråga i EUs upphovsrättsreform
22 januari, 2018
Piratpartiets riksdagskandidater 2018
14 mars, 2018
Visa alla

Piratpartiet: Medlemsbrev vecka 7

Hej alla pirater,

Jag vill börja med att be om ursäkt för att det har varit en smula tunt med veckobreven den senaste tiden, men då vi saknar en ansvarig för intern kommunikation har det inte funnits någon med tid och möjlighet att styra upp så att det skickas ett medlemsbrev varje vecka. Jag är just nu på semester på Nya Zeeland med familjen i fyra veckor, så det är i dagsläget något oklart vem som kommer skicka medlemsbreven de kommande veckorna. Förhoppningsvis styr vi upp det på ett eller annat sätt, men om du vill vara säker på att inte missa något som händer i partiet så rekomenderar jag dig att registrera dig på vår interna chatt. Där finns det alltid pirater som är glada i att svara på alla tänkbara frågor om vår verksamhet som du kan tänkas ha.

Vad har då hänt sen senast? Till att börja med så har vårt extra medlemsmöte börjat. Där beslutar vi om profilfrågor, samt vilka som ska stå på vår rikstäckande valsedel inför höstens riksdagsval. Så har du inte loggat in för att göra din röst hörd där är det hög tid att göra det nu. Våra medlemsmöten är öppna för alla våra medlemmar, och det enda som krävs för att du ska ha rösträtt är att du varit medlem i två månader. Har du frågor om mötet? Då kan du höra av dig till mötespresidiet på motespresidiet@piratpartiet.se.

För första gången har vi i år valt ut fyra fokuskommuner som vi kommer satsa extra resurser på; Lund, Linköping, Uppsala och Umeå. Detta är en del av den långsiktiga plan som partiet antog 2016 och orterna är utvalda eftersom det är orter där vi historiskt sett alltid nått bra resultat. Vi är därför övertygade om att vi kan säkerställa att vi vinner ett antal kommunala mandat i höstens val genom att satsa centrala resurser på dessa orter. Piratpartiet har aldrig tidigare vunnit kommunala mandat i Sverige då vi främst fokuserat på riksdagen i tidigare val. Men efter att ha sett hur kommunala mandat hjälpt piratpartier i andra länder att bygga upp en starkare organisation som bas för framtida parlamentsval beslutade vi att i år fokusera kommunalt. En av de saker vi kan hjälpa våra fokuskommuner med centralt är framtagandet av kommunala valprogram. För detta ändamålet har vi satt upp en sida på wikin där alla är välkomna att bidra med förslag.

Om vi blickar framåt ytterliggare ett halvår bortom höstens val så har vi ett stundande EU-val i slutet av våren 2019. Så vi kommer behöva förbereda det valet parallellt med höstens valarbete. För att se till att vi alla är uppdaterade om vad som händer i EU-parlamentet,och då framför allt när det gäller arbetet med den Europeiska upphovsrättsreformen som vår tyska piratpartist Julia Reda är i mitten av kommer jag därför mer regelbundet att skriva rapporter på min blogg om läget i Bryssel. Så håll gärna ett öga där. Givetvis kommer det även att komma information om det arbetet i framtida nyhetsbrev. Bland annat kommer jag försöka reda ut hur den Svenska regeringen har agerat när lagstiftningsförslaget behandlats i ministerrådet.

När vi ändå är inne på regeringens arbete hoppas jag att ni inte missat hur mer eller mindre samtliga remissinstanser sågat det förslag på ny datalagringslagstiftning som regeringens utredning lagt fram i ett försök att kringgå EU-domstolens beslut att den svenska datalagringen kränker våra medborgliga rättigheter. Framför allt kan jag rekomendera er att läsa remissvaret som RISE skickade in. Det enda undantaget jag sett när det gäller kritiken mot att det nya förslaget fortfarande är alldeles för omfattande och fortfarande utgår ifrån att icke misstänkta medborgare ska massövervakas är remissvaret från SÄPO, som istället argumenterar för en mer omfattande övervakning än vad utredningen föreslår. Vem är förvånad?

Som jag nämnde i början av brever saknar vi just nu en internkommunikationsansvarig till partiets ledningsgrupp. Vi saknar även en administrationsansvarig på samma nivå, och ett antal olika funktionärsposter i den centrala organisationen. Känner du dig manad att kliva fram och axla en ansvarspost nu under valåret kan du hitta vilka poster som är vakanta på vår wiki. Hittar du ingen post där som du tror skulle passa för ditt engagemang men du ändå känner att du vill bidra på något sätt så är du hjärtligt välkommen att höra av dig till vår partisekreterare Mattias Rubensson om hur du kan hjälpa till. Du når honom på mattias.rubenson@piratpartiet.se.

Har du några frågor eller kommentarer om medlemsbrevet eller om du har tankar om vad som bör stå med i kommande medlemssbrev får du gärna skicka ett mail till mig så att jag kan återkoppla till dig.

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS