Bli en del av min kampanj till Europaparlamentsvalet!

eu-val

Jag kandiderar till Europaparlamentet för piratpartiet i valet till våren. Och jag behöver din hjälp för att ta mig dit!

Piratpartiet har ingen stor kampanjorganisation eller överfylld skattkista med pengar som vi kan bygga vår valkampanj på. Det betyder att allt arbete behöver utföras av frivilliga som hjälps åt att lyfta in oss i Europaparlamentet. Vi lyckades med det 2009, så vi kan definitivt lyckas med det igen. Men det kommer bli en utmaning. Konkurrensen i sociala medier är betydligt vassare idag än när vi pirater ägde bloggosfären runt 2008-2009. Samtidigt är dock möjligheten att driva en crowdfundad och deltagarbaserad kampanj större än någonsin, så jag är helt övertygad om att vi kan lyckas tillsammans!

[learn_more caption=”Första nivån av deltagande”] Alla kan delta i en politisk kampanj. Skriv upp dig för att få utskick om min kampanj. Dela min kandidatur bland alla du känner i de sociala medier du använder. Skriv ett endorsement av mig som kandidat och sprid till dina vänner, och till mig så jag kan använda det här på min kampanjsida.[/learn_more]

[learn_more caption=”Andra nivån av deltagande”]Samla ihop ett gäng vänner och bjud hem mig att prata med er om vår EU-valskampanj. Sätt upp affischer eller dela ut flygblad om vår politik. Skicka information till mig om relevanta händelser i ditt närområde. Följ mig på sociala medier och sprid det jag skriver om valet där.[/learn_more]

[learn_more caption=”Tredje nivån av deltagande”]Vill du engagera dig på allvar i min kampanj? Jag behöver folk som kan uppdatera min kampanjsida. Redigera filmat kampanjmaterial. Jag behöver folk som kan ta ansvar för att hålla mig uppdaterad kring vad som händer rörande EU-valet i olika delar av landet. Jag behöver fundraisers som kan se till så att det kommer in donationer till min kampanj. En ekonom som kan se till så att pengarna används på ett rimligt sätt. Grafiker som kan hjälpa med material. Talskrivare och spökskrivare. Personer som kan arbetsleda alla andra volontärer. Jag behöver kort sagt en hel kampanjorganisation av frivilliga. Förmodligen så har du bättre koll än jag på vad just du kan bidra med än vad jag har, så skicka mig gärna ett mail på euval@mab.nu och berätta vem du är och hur du vill hjälpa till.[/learn_more]

Kampanjchef

Som kandidat måste mitt fokus vara att synas och höras i debatten, och jag kommer därför försöka delegera så mycket ansvar som möjligt för allt praktiskt kring min kampanj till olika volontärer. Som tur är har jag förmånen att ha min utmärkta kampanjchef Fedric Öslöf som avlastat mig från mycket av arbetet med att driva min valkampanj och samordna alla volontärer.

Donationer

Valkampanjer kostar. Det går inte att komma runt. Jag har byggt upp ett startkapital för min kampanj men ska den lyfta behöver jag få in donationer för att täcka kostnaderna det innebär att flänga land och rike runt och prata med folk. Längre fram kommer jag sätta upp en sida med fler sätt att donera men du kan redan nu donera via swish. Alla donationer som jag får in kommer redovisas med namn och belopp här på min kampanjsida för att säkerställa transparens kring hur min kampanj finansieras. Du kan givetvis även donera direkt till piratpartiet.

Medlemskap i piratpartiet?

Inom piratpartiet har vi alltid sagt att sakpolitiken går före partilojalitet. Jag kräver absolut inte att du ska vara medlem i piratpartiet för att delta i min valkampanj. För mig går det bra att du är medlem i vilket parti du vill samtidigt som du hjälper till med min kampanj. Vill du engagera dig för hela partiet i valrörelsen kan det dock vara bra att bli medlem. Det kan du bli här.

Vill du veta mer?

Skriv upp dig för att få mina utskick om valkampanjen genom att skicka ett mail till euval@mab.nu

Kontakta mig
Facebook
RSS