Min kandidatur

eu-val

Den 26 maj 2019 är det val till Europaparlamentet. För första gången ser det ut som att piratrörelsen kan slå igenom i flera olika länder samtidigt. Tjeckien lär skicka tre eller flera pirater till Bryssel och Tyskland ser ut att behålla sitt mandat. Även i Slovenien och Luxemburg finns det goda chanser att få pirater valda. Och i Sverige hoppas vi på en comeback!

Jag vill lyfta digitaliseringsfrågorna i Europaparlamentet. Och jag behöver din hjälp för att lyckas. För piratrörelsens frågor är viktigare än någonsin på den Europeiska dagordningen. Övervakning och kontroll av nätet är inte längre något som enbart lyfts fram av auktoritära skurkregimer i länder långt borta. Det är vardagsmat i de lagförslag som EU-kommissionen lägger fram med medlemsländernas goda minne. Istället bör vi använda de digitala verktyg som växer fram för att öka delaktigheten och minska avstånden mellan beslutsfattare och befolkningen i EU. Unionen är en förhållandevis ung konstruktion och vi kan, med rätt vilja, utveckla den till att bli ett föredömme när det gäller öppenhet, transparens och digitalt deltagande. Men då krävs det politiker som vågar stå upp för de värdena och förstår hur digitaliseringen radikalt förändrat förutsättningarna för nästan alla aspekter av samhället.

Jag har jobbat i Europaparlamentet sedan 2011. Först som kontorschef åt piratpartiets Europaparlamentariker Amelia Andersdotter, därefter ett kort tag som kontorschef åt vår tyska piratpartist Julia Reda, medan jag hjälpte henne att bygga upp sitt kontor. Sedan Augusti 2014 jobbar jag som sakkunnig kring digitala frågor åt den gröna gruppen som piratpartiet har varit medlem i. Jag har jobbat med de lagförslag som lagts i EU inom ramen för både den digitala agendan och den digitala inre marknaden. Jag är kort sagt rätt person att driva på för piratpartiets vision om ett fritt och öppet samhälle i EU.

Här finns min kandidatur som jag skrev inför valet 2009. Där står mer om min uppväxt och bakgrund utanför politiken.

Kontakta mig
Facebook
RSS