bloggstart, kårval och förhandlingar
13 juni, 2007
Förbundskongress, Almedalen och nya vändor i Pirate Bay-konflikten
8 juli, 2007
Visa alla

Satirens gränser

Läste ett inlägg på Piratpartiets forum tidigare idag om en artikel i tidningen Norrländska Socialdemokraten där det stod att företrädare för stiftelsen Ett klick för skogen gått och stämt en annan webbsida för upphovsrättsbrott då denna sidan paroderat Ett klick för skogens hemsida.

Jag kan förstå att företrädare för Ett klick för skogen upprörs över att någon driver med deras sida genom att bygga upp en förvillande lik sida med snarlikt innehåll som samtidigt lyckas förmedla ett helt annat budskap än deras sida gör. Och saknar man humor tycker man nog inte alls att en sida med namnet ”En spik för skogen” är det minsta lilla lustigt. Men att man blir arg är inte någon bra anledning att göra en polisanmälan. Vi har i Sverige en lång tradition av att tillåta att folk i namn av politisk satir gör långtgående efterapningar utan att det anses inkränkta på upphovsrätten. Det är en tradition som är bra för den öppna debatten och som vi ska värna om, även när den ifrågasätts av så välmenande organisationer som Ett klick för skogen.

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS