Ung Pirat fyller ett år

Tidningsrubriker på sistone
13 december, 2007
Vilket informationssamhälle vill vi ha?
3 januari, 2008
Visa alla

Ung Pirat fyller ett år

Idag fyller ungdomsförbundet Ung Pirat ett år. För exakt ett år sedan satt ett antal engagerade pirater i ett onlinemöte och lade grunden till det som har blivit Sveriges mest växande politiska ungdomsförbund. Vi är i dagsläget uppe i drygt 2600 medlemmar och växer fortfarande. Vi har hållit en förbundskongress som samlade pirater från hela landet här i Uppsala där vi lade ut riktningen för den förbundsstyrelse som valdes. Vi har etablerat oss i orter runt om i landet, från Luleå i norr till Malmö i söder. Och allt detta har vi gjort i princip helt utan resurser. Fortfarande väntar vi på besked om Ungdomsstyrelsen tänker bevilja den projektansökan vi skickade in i maj. En ansökan som enligt ungdomsstyrelsens utsago skulle ta sex veckor att behandla, men som av olika anledningar fördröjts och framskjutits. Fortfarande är det oklart om vi kommer beviljas vår ansökan eller om Ungdomsstyrelsen kommer välja att avslå vår ansökan då vår politik uppfattas som alltför kontroversiell.

En politik som om man tittar närmare inte alls är kontroversiell utan ligger helt i linje med den allmänna rättsuppfattningen bland en majoritet av befolkningen. En politik som vi kommer fortsätta att kämpa för tills etablissemanget insett att folkligt engagemang alltid är starkare än lobbyisternas särintressen.

Men idag är en dag att fira, en dag att se sig om och se hur ettåringen växer och mognar. Vi har deltagit i politikerveckan i Almedalen, vi har blivit medlemmar i LSU och vi har skapat kontakter och nätverk utanför den egna organisationen. Och allt detta på ett års tid. Det ska bli spännande att se hur långt vi har kommit om ytterligare ett år.

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS