Före detta FRA-anställd bedyrar: vi gör minsann inget fuffens

Samtidigt i Uppsala blir snart en svartblogg?
24 juni, 2008
Bloggar och nyhetsvärdet av tidningar
26 juni, 2008
Visa alla

Före detta FRA-anställd bedyrar: vi gör minsann inget fuffens

Sällan har jag fått så rolig kvällsläsning som när en partikamrat bad mig titta på en artikel i Sundsvalls tidning. Det bästa i hela artikeln är citatet på slutet:

Efter att arbetat inom FRA i 43 år vet jag att vad som kommer att tas till vara av det insamlade materialet – nu som tidigare – enbart är av den art som kan vara av landets intresse och främja framförhållning och säkerhet visavi vår omvärld.

Inte för att nedvärdera den käre herr Strand, men att ha jobbat på FRA i 43 år kvalificerar honom knappast som en oberoende garant för att FRA beter sig som de bör. Och han missar dessutom helt att det kvittar om FRA tar och sparar materialet de granskar, det är att allt material först måste granskas för att FRA ska kunna avgöra om det är värt att spara som är den stora integritetskränkningen.

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS