Carl B Hamilton har en poäng
27 juni, 2008
Förbundskongressen och världen utanför
29 juni, 2008
Visa alla

Bloggar och EU

Samtidigt som spinnmaskinen har satt igång för att dämpa kritiken mot den estländska EU-parlamentarikern Marianne Mikkos (s) världsfrånvända förslag att bloggar ska registreras och regleras värmer det att se hur ledarskribenter runt om i landet uttrycker sitt stöd för en livskraftig, oreglerad och vildvuxen bloggdjungel. Nedan följer ett par citat som förtjänar att lyftas fram:

”Att registrera alla bloggare för att komma åt några få kriminella är dock lika dumt som att låta FRA massavlyssna svenskarna.” Ulrika Hotopp, Sydsvenska Dagbladet

”Bloggarna är en oumbärlig del av det demokratiska samtalet. – Niklavs Lapukin, Uppsala Nya Tidning

”Men bloggen är också en yttrandefrihetsfaktor av format. Och precis som i den traditionella medievärlden är anonymitet i vissa fall en viktig demokratifråga.” – Sven-Åke Olofsson, Helsingborgs Dagblad

”Sanningen är väl den att det är makten som känner sig hotad. Måhända är EU-parlamentarikerna vana att kunna tvinga fram replikrätt genom sin maktställning. Men med bloggsfärens intåg i samhället har makten över opinionsbildningen hamnat i miljoner vanliga medborgares händer. Det är en demokratisering utan dess like.” – Stefan Olsson, Smålandsposten

”Precis som vi aldrig skulle acceptera registrering av tidningar utifrån ”åsikt och agenda”, måste samma principer för yttrandefrihet gälla medier som bygger på ny teknik.” – Paulina Neuding, Svenska Dagbladet

”MAN BEHÖVER INTE älska alla bloggar för att försvara själva systemet, att människor kan lägga ut sina tankar och ha kontakt med andra. Men det förefaller som om en del makthavare blir frustrerade när det inte finns övervakning av nästan alla medborgerliga aktiviteter.” – Peter Swedenmark, Västerbottens Folkblad

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS