Carl B Hamilton har en poäng

Bloggar och nyhetsvärdet av tidningar
26 juni, 2008
Bloggar och EU
27 juni, 2008
Visa alla

Carl B Hamilton har en poäng

För de som följt det som den gode herr Hamilton hasplar ur sig om FRA kanske min rubrik verkar något felaktig (tack Christian för länkarna). Men om man orkar läsa igenom hans utlägg om behovet av att avlyssna svenskar i hopp om att Afghanska talibaner ska använda svenska hemsidor för att diskutera sin truppförflyttelser så kommer det en viktig poäng på slutet som han faktiskt har helt rätt i. Han skriver nämligen:

[…]att (s) efter 2010 sannolikt köper och låter ligga det förslag som nu tagits i riksdagen, och att därmed en röst på (s) år 2010 inte blir en röst på något annat än ungefär det FRA-förslag som röstats igenom.

Det är en viktig detalj som det röda lägret gärna skyler över. FRA-lagen arbetades fram under det socialdemokratiska styret. Och de lär vara minst lika intresserade av att ställa sig in hos de som har makten i Washington som den borgliga regeringen visat sig vara. Jag skulle vilja veta om miljöpartiet verkligen är beredda att fälla ett regeringssamarbete med S efter nästa val över FRA-frågan eller om de kommer nöja sig med att endast protestera högljutt när S gör upp med borgarna om övervakningen. Hur pass genuint är deras motstånd? Att miljöpartiet vill förhindra den här typen av lagar vet vi, men vilket är viktigast för dem? Att ta ställning mot bodströmsamhället och vägra samregera med Socialdemokraterna om de inte går med på att skrota FRA eller att få sina första ministerposter i partiets historia?

Jag skulle inte bli särskilt förvånad om Miljöpartiet kommer låta sig köpas att i det tysta acceptera att sossarna gör upp med högern om FRA efter nästa val. Det är därför jag sätter mitt hopp till Piratpartiet. Vi har inget intresse av regeringsposter. Vårt intresse är av ett informationssamhälle där teknik och information används för att ge medborgarna större kontroll över staten och inte tvärtom. Det kan aldrig, och får aldrig kompromissas bort!

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS