Uppåt för övriga

Bananrepublik, Almedalen och jämställdhet
6 juli, 2008
Almedalen
12 juli, 2008
Visa alla

Uppåt för övriga

Demoskop har precis presenterat sin julimätning. Både Dagens nyheter och Expressen lägger tonvikten vid att alliansen fortfarande ligger rejält efter oppositionen i mätningarna. Men själv är jag mer intresserad av att se vad som döljer sig bakom uppgången från 1,3% till 1,9% för gruppen ”övriga”. Vågar man chansa på att det är Piratpartiets tydliga arbete mot FRA-lagen som ger utslag i mätningen?

Noterar att DN tagit sin nyhet direkt från TT och att samma artikel återfinns hos Svenskan. Och säkerligen på flera andra ställen också.

Please follow and like us:
Mab
Mab

2 Comments

  1. Profilbild Anonym skriver:

    Herr Bjärnemalm! Uppåt för övriga verkar ju inte vara statistiskt säkerställd. Man skall inte stirra sig blind på enskilda mätningar. Piratpartiet lär nog få svårt att ta sig in i något parlamentet vare sig det är EU-parlamentet eller riksdagen. Om något nytt parti skall göra entré så är det med stor sannolikhet Sverigedemokraterna.

    /Dexter

  2. Det stämmer att förändringen för gruppen övriga inte var statistiskt säkerställd. Det ska till ganska stora svängningnar i den gruppen för att det ska nå nivåerna för en satistiskt säkerställd förändring. Och även om jag fruktar at SD kommer att gå framåt i kommande val tror inte jag att det kan ställas i relation till våra chanser, då jag inte upplever att vi och SD tävlar om samma väljare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS