Creative Commons och akademin

Debattartikel i Ergo
7 september, 2008
Framtidens politik och framtidens politiker
11 september, 2008
Visa alla

Creative Commons och akademin

Jag ska gå på ett intressant lunchseminarie på onsdag om Creative Commons i akademin som hålls av Mathias Klang, projektledare för Creative Commons Sweden. Seminariet anordnas av Uppsala universitets learning lab och beskrivs såhär på deras hemsida:

Creative Commons (CC) bygger på en väl fungerande upphovsrätt och har som mål att underlätta för skapare av upphovsrättsligt skyddat material att dela med sig av sitt material. På ett enkelt sätt ger CC upphovsmannen friheten att sätta ihop regler för hur hans eller hennes verk ska få användas av andra. Seminariet ger en bakgrund inom upphovsrätt, kreativitet och akademins villkor, Open Access (öppen publicering av forskningsresultat) samt en beskrivning kring hur CC fungerar i praktiken.

Just frågan om Open Access är något som Piratstudenterna drivit inom Uppsala studentkår och som kåren numera ställer sig positiv till. Det ska bli intressant att höra om kopplingen mellan CC och Open Access från någon så insatt som Mathias.

Jag upptäckte förresten precis att min medbloggare i Studio Uppland denna vecka blir Aggeman. Du kan höra oss i eftermiddag lite efter kl 15.

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS