Bokförlagens strategi

Saker att glädjas åt och saker att sörja över
26 september, 2008
Debattartikel i Ergo nr 2, Släpp kårens publikationer fria
2 oktober, 2008
Visa alla

Bokförlagens strategi

Jag har tidigare skrivit två inlägg om hur förläggarbranschen använder sig av studentrörelsen för att få den lobbyism de sysslar med att verka mer legitim. Nu uppmärksammas jag genom Rasmus Fleischer att de även använder sig av synskadades riksförbund när de lobbar för att momsen för talböcker ska behållas på samma nivå som för vanliga böcker.

Svenska förläggareföreningen verkar helt enkelt ha valt som lobbystrategi att alliera sig med en organisation som upplevs som legitim företrädare för en viss grupp för att dra nytta av den gruppens goda namn när de lobbar för sitt eget egenintresse.

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS