Piratpartiet gynnas av en enad opposition

Ung Pirats östra distrikt
7 december, 2008
Piratpartiet och medlemmarna
9 december, 2008
Visa alla

Piratpartiet gynnas av en enad opposition

Till slut så har då socialdemokraterna sytt ihop en allians med både miljöpartiet och vänsterpartiet. Personligen tycker jag att trenden till cementerad blockpolitik är en tråkig utveckling inom svensk politik, men från piratpartiets synvinkel är det lysande.

En tydlig blockindelning försvårar för partierna inom blocken att hitta regeringslösningar som är blocköverskridande och gör därmed att vår vågmästarstrategi blir lättare att lyckas med.

Please follow and like us:
Mab
Mab

3 Comments

 1. Profilbild Jörgen L skriver:

  En sak som dock blir ännu viktigare i ljuset av detta är att sd INTE kommer in. Om de gör det äventyras hela upplägget med vägmästartaktiken.

 2. Profilbild Janne skriver:

  Vet inte om jag håller med Jörgens kommentar. Om SD och Piratpartiet skulle komma in, så är det nog snarare till Piratpartiets fördel.

  SD stjäl ju i så fall mandat från de etablerade partierna, så att de blir ännu mer beroende av att samarbeta med Piratpartiet. För att samarbeta med SD finns inte i världsbilden för någon. Det vore ju politiskt självmord.

 3. Janne:

  Problemet uppstår väl om det skulle bli så att blocken behöver stödja sig på både SD och PP för att få majoritet. Eftersom det skulle vara politiskt omöjligt för endera blocket finns risken att det antingen tvingar fram en blocköverskridande lösning eller en minoritetsregering. I det senare fallet kan vi möjligtvis få visst inflytande, men i det förstnämda blir vi helt handlingsförlamade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS