Piratpartiets EU-lista fastställd
10 december, 2008
En gnutta datalagring någon?
12 december, 2008
Visa alla

Dagens lästips

Det ser ut att bli ytterliggare en medialt bra dag för piratpartiet. PC för Alla har gjort en intervju med Rick om Ipred-lagen där han redogör väldigt bra för hur det inte fått några effekter på omfattningen av den illegala fildelning när Finland infört sin version av lagen och i Nya Wermlands-Tidningen finns en artikel där statsvetaren Henric Barkman konstaterar att vår politik inte passar in på höger-vänsterskalan. Något vi konstaterade redan när partiet bildades.

Rosemari Södergren skriver förresten på kulturbloggen att de gamla partierna har saker att lära av oss pirater. Det är vår förmåga att engagera unga människor att delta i det politiska arbetet som hon anser att de gamla partierna behöver kopiera. Dessvärre tror jag inte de kommer lyckas då de verkar vara oförmögna att fånga upp de frågor som berör dagens ungdomar. Rosmari konstaterar att ”ett samhälle behöver partier som har en politik för arbete, en politik för skolor, en politik för sjukvård, en politik för transporter och kollektivtrafik, för miljöfrågor, …”. Men det har vi ju redan. Vi har sju sådana partier, och de lär inte försvinna över en natt. Däremot kommer de få acceptera att trängas på det politiska fältet med oss pirater, vilket givetvis kommer minska deras utrymme. Men det behövs om våra frågor ska få det utrymme som de förtjänar. Vilket även Rosmari borde instämma i.

Please follow and like us:
Mab
Mab

2 Comments

  1. Det är glädjande attde vansinniga i IPRED så mått börjar uppmärksammas i gammelmeda oxå.

    Det borde väcka ngn riksdagsman.

    Men att pp får medialt genomslag, det kan vara kontraproduktivt för sakfrågorna.

    Jag hoppas att de inte blir så, men jag ser en fara. De gamla partierna kan sluta sig ännu mera, i fruktan att tappa mark och makt.

  2. Att pp får medialt genomslag kan möjligtvis vara negativt för sakfrågorna på kort sikt då de etablerade partierna mycket riktigt kan reagera med sin vanliga ryggmärgsreflex och skjuta allt vi står för ifrån sig.

    Men på sikt är det enbart bra att vi får uppmärksamhet. Dels för att det lyfter upp våra frågor till debatt, och dels för att de etablerade partierna, om de märker att vi har folkligt stöd, förmodligen kommer försöka triangulera för att knuffa bort oss och därigenom annamma en del av våra åsikter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS