EDB borde skämmas!
8 mars, 2009
Hur tankar skapas, utvecklas och sprids; den digitala allemansrättens historia
12 mars, 2009
Visa alla

Antipiratbyrån spelar ett fult spel

Det är nästan lite komiskt att läsa artiklar där Antipiratbyrån blir granskade. Eller, egentligen är det inte komiskt, det är eländigt och upprörande, men att se det som komiskt är mitt sätt att hantera att en privat organisation, med polisens och datainspektionens goda minne, tillåts trakassera folk till höger och vänster. Det är väldigt uppenbart att de svenska myndigheterna har beslutat sig för vilka som är de goda och vilka som är de onda när det gäller fildelningsfrågan. Representanter för de amerikanska mediebolagen omger vår justitieminister när hon presenterar de lagar som hon levererar som på beställning åt upphovsrättsindustrin. Däremot anses representanter för piraterna vara för bråkiga för att ens få tillåtelse att möta henne.

Det ska bli intressant att se hur den här perioden kommer framställas i framtidens fritt fildelade historieböcker

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS