Ändrat tonläge i gammelmedia?

Piratchock i kårval!
22 april, 2009
5,1%
2 maj, 2009
Visa alla

Ändrat tonläge i gammelmedia?

Jag tror inte att jag är den ende som upplever att sättet som Piratpartiet skildras å i gammelmedia har förändrats sedan domen föll mot männen bakom The Pirate Bay. Oavsett om artiklarna är förlöjligande, nyfikna eller skönmålande så förhåller de sig till partiet på ett nytt sätt. Helt plötsligt så finns vi på den politiska kartan. Vi är inte längre en politisk kuriosa utan behandlas nu som en aktör bland andra.

Från akademiskt håll sägs att vi infört en ny politisk dimension, jämförbart med när miljöpartiet slog igenom. Det är visserligen en liknelse som vi själva använt sedan 2006, men det är givetvis mer trovärdigt när statsvetaren Ulf Bjereld för fram påståendet. En annan statsvetare som anser att vi kan komma att lyckas med vår ansats att ta oss till Europaparlamentet är Mikael Sundström, som är aktiv demokratiforskare vid Lunds universitet.

Det är onekligen en intressant period att vara pirat, och EU-kandidat.

Please follow and like us:
Mab
Mab

3 Comments

 1. Håller med, det är som jag skrev för någon vecka sedan:

  Upphovsrättsdebatten – The vind is vänding!🙂

 2. Profilbild Ole Husgaard skriver:

  The huge growth in membership numbers in PP.se has also generated a lot of media interest in Denmark, and of course the journalists also want to hear PP.dk.

  And it almost exploded when we had our annual party meeting this saturday. The most viewed danish tv channel DR1 covered the event, and we were on prime time news with interviews and very positive comments about a new party with a great future.

  And today, I read one of the danish newspapers, and it had two editorial opinion pieces. One commented on the political climate and the old parties being too close, and asked ”What happened to the battle of ideologies?”, while the other piece was a critical but neutral or slightly positive introduction to PP.dk. A coincidence?

  Currently our membership growth rate is higher than PP.se (in percentage, not absolute numbers), and you will probably be contacted soon about the upcoming formation of Ung Pirat in Denmark.

 3. Profilbild Janne skriver:

  Det är verkligen häftigt att vara en del av piratrörelsen. Jag har ju visserligen bara varit med ca 5 månader och inte hunnit gå på något PP möte än, även om jag bloggar rätt friskt om Piratpartiet och med stolthet bär min nya Piratpartiet luvjacka.

  När jag gick med var ca 7000 medlemmar och PP nämndes bara sporadiskt och nu har vi passerat 42000 och är snart det tredje största partiet i Sverige och är förstasidesstoff både i Sverige, inom EU och på andra sidan jordklotet.

  Så visst kan man jämföra det här med miljörörelsen och till och med med arbetarrörelsen på sin tid.

  Kul att det gick så bra i studentvalet, men om det går som jag tror så kommer även du få packa väskorna och segla ner till Bryssel…

  Min gissning blir att vi får ca 15% av rösterna i EU-valet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS