Kombinationen av bandwagon och underdog – Piratpartiets väg till parlamentet?
8 maj, 2009
Valstuga
13 maj, 2009
Visa alla

SFS-fullmäktige

Sitter på SFS-fullmäktige i Karlstad och lider i oredan som har uppstått efter att en av dem som drivit på för en stadgeändring kring hur styrelsen ska väljas krävt röstprotokoll efter att med tre rösters marginal misslyckats få igenom ändringen. Deras förhoppning var att det hela skulle generera en ny omröstning där de kunde övertyga någon lättpåverkad kår om att byta fot i frågan.

Istället har det lett till en enorm pappersexercis där använda mementometerknappar ska matchas mot injusterade ledamöter. Så nu lever vi i limbo och väntar på att mötespresidiet ska få ordning på mötesprotokollet. Under tiden så diskuteras

Och jag måste säga att om det är något som skulle kunna förbereda mig på det politiska livet i Bryssel så är det fulspelet som uppstår när hela Sveriges kårfifflare samlas på en plats för att komma överens om hur den enade studentrösten ska låta under det kommande året. Falanger, förhandlingar, svek och kohandel är inte bara en del av vardagen utan har institutionaliserats och blivit normen på hur saker bör gå till inom SFS. Fast i år fanns det inga mutor från upphovsrättslobbyn i påsen vi fick när vi kom i alla fall.

Please follow and like us:
Mab
Mab

1 Comment

  1. Profilbild Mr. Georgia skriver:

    Äsch, det kan väl inte vara värre än Sverok, där finns ju en lång tradition av korridorbeslut, backstabbing och dippy långt in på småtimmarna. Du är härdad, du klarar det! ;-).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS