Ett lysande förslag

Symbolvärdet utomlands
1 juni, 2009
Gävle tur och retur
2 juni, 2009
Visa alla

Ett lysande förslag

Sitter på tåget mot Gävle där jag ska träffa låtskrivaren Larry Forsberg och diskutera upphovsrätt på initiativ av Gefle Dagblad. Det hela ska resultera i en artikel i tidningen och eventuellt ett inslag i deras web-TV. Det ska bli intressant att diskutera upphovsrätten direkt med en kreatör istället för med olika representanter för intresseorganisationer.

Via Rick Falkvinge hittar jag en artikel i SvD som Christian Engström skrivit där han uppmanar svenska regeringen att ta initiativ till ett integritetsdirektiv för att en gång för alla reda ut vad som ska gälla på nätet. Han skriver:

Bryt ut frågan om de medborgerliga rättigheterna på internet till ett eget EU-direktiv. Då kan vi föra den debatten på ett värdigt sätt, där det klart och tydligt framgår var olika politiska partier och olika länders regeringar står.

Ett enkelt lättgreppat krav som vår regering inte borde ha det minsta problem att leva upp till om den nu är så integritetsvurmande som de borgliga kandidater som jag mött inför EU-valet velat påskina.

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS