Piratpartiet går in i den gröna gruppen

Så vilken partigrupp blir det nu då?
24 juni, 2009
Två dåliga nyheter
25 juni, 2009
Visa alla

Piratpartiet går in i den gröna gruppen

Idag kom så slutligen beskedet om vilket partigrupp som Piratpartiet kommer sitta i nere i europaparlamentet. Vi kommer tillhöra gruppen Greens/European Free alliance som en oberoende gruppmedlem. Vi kommer alltså inte ingå i European Greens eller i EFA, de två paneuropeiska partier som utgör majoriteten av gruppen.

Även om det verkar finnas kritik inom styrelsen kring processen, så verkar det som om de flesta är nöjda med utfallet. Själv tror jag att det är ett lysande val. De tveksamheter som stod kring den gröna gruppen var främst om de skulle kräva att vi skulle ingå i det paneuropeiska gröna partiet, European Greens, vilket vi aldrig skulle kunna göra och samtidigt hävda vår självständighet. Men när det nu löstes, och vi dessutom lovades vissa resurser från gruppen känns det som om vi landat i ett bra resultat.

DN har varit snabba och gjort en analys av vårt val, där de även pratat med Carl Schlyter från Miljöpartiet som är noga med att betona vårt oberoende. Jag hade nöjet att föra ett samtal med Carl Schlyter kring integritetsfrågor i Uppsala inför valet, och är övertygad om att han kommer vara ett starkt stöd för oss och våra frågor inom den gröna gruppen. Även om Peter Eriksson fortfarande verkar ha en skeptisk inställning till oss.

SvD har också skrivit om vårt val, och fokuserar i sin artikel på att vi inte kan placeras in i ett block. Men därifrån drar de den halsbrytande kopplingen att vi skulle vara ett mittenparti. Sen när blev det mitten att inte finnas med på skalan?

Här finns pressmeddelandet
från Greens/EFA om vårt val av grupp.

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS