Brittiska Piratpartiet ställer upp med nio kandidater i parlamentsvalet i maj

Uppdatering angående Amelia Andersdotters tillträde som Eu-parlamentariker
28 april, 2010
Simon Rosenqvist och Jakob Dexe, toppnamn på Piratpartiets kommunlista i Lund, porträtteras i Sydsvenskan
28 april, 2010
Visa alla

Brittiska Piratpartiet ställer upp med nio kandidater i parlamentsvalet i maj

Det är inte bara Holländska piratpartiet som går till val nu i sommar. Även vårt brittiska systerparti har ett val för dörren där de ställer upp med kandidater i nio valkretsar. Snarare bestämt den 6e maj. Med tanke på att Storbrittanien använder ett system med enmansvalkretsar (first past the post) så står det givet redan på förhand att vi inte kommer se en brittisk pirat äntra underhuset i år. Men förhoppningsvis kan valet skapa uppmärksamhet kring partiet och ge dem draghjälp inför kommande val (kan nämnas att valet till Europaparlamentet och till det skottska parlamentet använder sig av ett proportionerligt valsystem och att deras chanser där därmed är betydligt större).

Själv hade jag den stora glädjen att träffa kandidaterna Andrew Robinson, Tim Dobson och Graeme Lambert när jag och Amelia deltog på Counter konferensen i Manchester för några veckor sedan. Och även om man kan ha en del att säga om könsfördelningen på de brittiska piraternas kandidater (samtliga nio kandidater är män) så är mitt intryck ändå att de lyckats skaka fram väldigt lovande personer som jag hoppas se mer av i framtiden.

För den som vill stödja de brittiska piraternas valkampanj finns en donationssida på partiets hemsida.

Please follow and like us:
Mab
Mab

1 Comment

  1. Profilbild Anonym skriver:

    Och inte heller britterna har ett totalt avskaffande av patenten på programmet. Piratpartiet i Sverige är ganska ensam om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS