Uppdatering angående Amelia Andersdotters tillträde som Eu-parlamentariker

Piratpartiet i Holland går till val i juni
27 april, 2010
Brittiska Piratpartiet ställer upp med nio kandidater i parlamentsvalet i maj
28 april, 2010
Visa alla

Uppdatering angående Amelia Andersdotters tillträde som Eu-parlamentariker

Nu var det ett tag sedan jag skrev om processen kring det ändringsfördrag som måste till för att Amelia Andersdotter ska kunna tillträda som parlamentariker i Europaparlamentet. Mina tidigare inlägg om det hela kan ses här:

26e januari
29e januari
18e februari
25e februari
2e mars
5e mars

AFCO ställde sig den 7e april bakom rådets förslag om att inte kräva en konvention för att göra den föreslagna fördragsändringen, och parlamentet förväntas besluta detsamma när frågan avgörs i plenum den 5-6 maj i Bryssel. Om så blir fallet förväntas rådet hålla en IGC (intergovernmental conference) i samband med det statschefsmöte som ska hållas den 17-18 juni. Först därefter kan parlamentet sedan sätta ett datum för när de blivande parlamentarikerna ska få observatörsstatus.

Men det går i alla fall åt rätt håll..

Please follow and like us:
Mab
Mab

4 Comments

  1. Profilbild André skriver:

    Större delen av mandatperioden lär väl vara gången när Amelia äntligen får komma in.

  2. Ja, det finns det en klar risk för. Även om jag tror det är osannolikt att hon kommer bli parlamentariker senare än 2012 (har de inte lyckats lösa det på något annat sätt kommer de snika in de nya övergångsreglerna i avtalet som ska bekräfta kroatiens medlemsskap). Men redan som observatör kommer hon kunna göra väldigt mycket nytta. I princip får hon exakt samma verktyg att använda som en fulvärdig parlamentariker minus rätten att rösta.

  3. Profilbild Joakim skriver:

    När får hon bli observatör då?

  4. […] hade höga förhoppningar om att EUs regeringschefer skulle klämma in det möte som krävs för att besluta om det […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS