Piratpartiet har stöd bland de unga

Simon Rosenqvist och Jakob Dexe, toppnamn på Piratpartiets kommunlista i Lund, porträtteras i Sydsvenskan
28 april, 2010
A turning point for the UK?
12 maj, 2010
Visa alla

Piratpartiet har stöd bland de unga

Det kanske inte är så många som förvånas över min rubrik. Att Piratpartiet har stöd bland ungdomar är nog inte nytt för någon person idag. Nu senast fick vi 5% av rösterna när unga människor skulle svara på frågan: “vilket parti räknar du med att rösta på i riksdagsvalet 2010″. Du kanske nickar för dig själv och tänker att de där tonåringarna har ju inte så mycket koll på allt viktigt som man måste hantera när man blir vuxen. Men då gör du en rejäl tankevurpa. För ”unga” är i den undersökningen människor mellan 18-34. Det är alltså inga femtonåringar man frågat, utan vuxna (visserligen unga vuxna) människor där det stora flertalet med all säkerhet har flyttat hemifrån och en betydande andel förmodligen även etablerat familj. Det är den grupp i befolkningen som är direkt drabbade av ungdomsarbetslöshet och av bostadsbrist i storstäderna. 

Det är kort och gott framtiden för Sverige.

Och en på tjugo av dem räknar alltså redan idag med att lägga sin röst på Piratpartiet i höst. Lägg på det att över var tioende person i undersökningen inte bestämt sig ännu. När Piratpartiet väl börjar synas mera i media framemot valet så är jag övertygad att även en stor del av dessa väljer att rösta lila i år.

Stefan Flod, JP Andersson och Rick Falkvinge har också bloggat om mätningen.

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS