New Information Technologies and Human Rights

Resultatet från valet i Tjeckien: Piratpartiet 0,8 %
1 juni, 2010
HAX: det här har Piratpartiet gjort i EU
8 juni, 2010
Visa alla

New Information Technologies and Human Rights

Jag sitter på en public hearing i parlamentet som hålls av underutskottet för mänskliga rättigheter och lyssnar en diskussion om problemet med hur ny informationsteknologi både kan främja och hota mänskliga rättigheter. Hearingen beskrivs såhär på parlamentets hemsida:

New Information Technologies and Human Rights

The hearing on New Information Technologies and Human Rights will examine how the Information and Communication Technologies (ICT) created new opportunities for protecting and advancing human rights but also, on the other hand, how ICT present a series of challenges and threats over the control of citizens and restricting human rights. Representatives of Google Inc. and Nokia Siemens will speak about internet censorship in China and lawful interception in mobile networks and Nokia Siemens Networks’ business in Iran.

Members of the Subcommittee on Human Rights will discuss these issues with the representatives of international human rights non governmental organisations. The study on Information and Communication Technologies and Human Rights will be presented to Members

Bifogar länkar till Reportrar utan gränsers rapport Web 2.0 versus Control 2.0  och parlamentsrapporten angående Internet Governance som ligger som underlag för hearingen och som jag skulle bedöma som särskilt läsvärda. Övriga underlag finns att hitta här.

Vill även passa på att tipsa om Global Internet Freedom Consortium som helt klart verkar vara en organisation värd att titta närmare på.

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS