Nätneutralitet, PTS och Telia
24 maj, 2016
Brexit
27 juni, 2016
Visa alla

Till en sosses försvar.

Föga trodde jag att jag skulle skriva ett inlägg på min blogg till försvar av en socialdemokratisk minister. Jag har inte allt för mycket till övers för sosseriets korporativistiska samhällssystem, och jag är direkt allergisk till den övervakningsiver som moderna socialdemokratiska regeringar visat upp. Men när upphovsindustrins legoknektar försöker sabla ner stackars Mikael Damberg för att han satt sitt namn på ett upprop mot onödig reglering av digitala plattformar som förmodligen skrivits av en av hans mer begåvade europeiska kollegor  känner jag att jag måste reagera.

Så vad är det då Mikael Damberg skrivit under på som retat upp våra stackars kulturskapare så fruktansvärt? Jo, att EU-kommissionen bör se internetplattformar som en möjlighet för ekonomin i Europa istället för att ses som ett hot, att de inte bör överregleras eftersom det kan hindra eller dämpa den dynamiska utvecklingen som sker i området, att de redan är bundna av alla regler som finns för företag på den digitala marknaden samt slutligen ett par tips om hur kommissionen bäst kan uppmuntra tillväxt på området. Texten är inte särskilt lång, så läs den gärna själv och se om du hittar var Damberg säger att han vill ”slå sönder förutsättningarna för det svenska musikundrets fortsatta framgång”, som upphovsrättsförkämparna hävdar. För jag hittar det inte.

Det finns mängder av saker som man kan lasta vår socialdemokratiska regering för, så det finns inget behov av att hitta på halmdockeargument att uppröras över. Men det är helt klart kreativt!

Please follow and like us:
Mab
Mab

2 Comments

 1. Profilbild Gunther skriver:

  Det heter ”allergisk mot”

  • Mab Mab skriver:

   Hej Gunther och tack för din kommentar.

   Men du får ursäkta mig, för jag är en av de där språkliberala hippierna som anser att språk ständigt utvecklas och att om budskapet man försöker förmedla går fram är ordvalet rätt. En snabb googling visar att ”allergisk till” är betydligt ovanligare än ”allergisk mot” ( 2500 träffar mot 444 000 träffar), men absolut så pass vanligt att det verkar vara ett uttryck som folk kan förstå när de läser det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS