Patrick Breyer vald till toppkandidat för tyska piratpartiet inför EU-valet 2019

EUs censurfilter är fortfarande på bordet
14 mars, 2018
En förlorad dag i upphovsrättskampen, vad gör vi nu?
21 juni, 2018
Visa alla

Patrick Breyer vald till toppkandidat för tyska piratpartiet inför EU-valet 2019

fotograf Oliver Franke (licens: cc by-sa)

(fotograf Oliver Franke cc by-sa)

Jag har tillbringat helgen i Sömmerda på den tyska landsbygden där Piratenpartei har hållt sitt årsmöte. Som första piratparti i Europa har de fastställt sin kandidatlista inför EU-valet nästa år. Deras sittande europaparlamentariker Julia Reda ställer inte upp till omval, och eftersom det är näst intill garanterat att de kommer få behålla sitt mandat i parlamentet åkte jag hit för att se vem de skulle välja att efterträda henne.

Utan större konkurrens valdes Patrick Breyer idag till toppkandidat på deras lista. Patrick har tidigare varit delstatsparlamentariker i Schleswig-Holstein och är väldigt populär inom partiet. Han har inom partiet profilerat sig som expert på digitala frågor med särskilt fokus på regler kring dataskydd. Under sitt valtal igår lyfte han speciellt fram behovet att kämpa för att bevara mänskliga rättigheter i den digitala miljön, och hur piratrörelsen kan vara en motpol till industrins lobbyism i Bryssel. Allt under applåder från de cirka 200 samlade piraterna.

Tyska piratpartiet är i en svacka efter att förlorat sina delstatsparlamentariker under de senaste åren. Men förhoppningsvis kan Patrick leda dem till en nytändning i valrörelsen nästa år, och lägga grunden för en renässans för piratpartiet i Tyskland. Och oavsett så ser jag fram emot att jobba med honom i Europaparlamentet efter valet i juni nästa år.

Du kan följa Patrick på GNU-social eller hans eko på twitter.

Hela listan blev som följer:

  1. Patrick Breyer
  2. Gilles Bordelais
  3. Sabine Martiny
  4. Björn Niklas Semrau
  5. Franz Josef Schmitt
  6. Alexander Spies
  7. Gregory Engels
  8. Frank Hermann
  9. Manfred Schramm
Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS