Moderaterna lanserar upphovsrättskramaren Jörgen Warborn som tredjenamn på sin EU-lista inför valet nästa år.

Upphovsrättsreformen och lobbyism
11 september, 2018
A friend called Niles
16 november, 2018
Visa alla

Moderaterna lanserar upphovsrättskramaren Jörgen Warborn som tredjenamn på sin EU-lista inför valet nästa år.

Jag trodde knappt mina ögon när jag såg att Moderaterna inför nästa års EU-val inte har en enda av sina sittande Europaparlamentariker kvar på sin lista. Men det är ju deras ensak tänkte jag. Klart att de ska få använda Europaparlamentet som en pensionsplats för riksdagsledamöter som är i slutet av sin karriär hemma i Sverige. Men när jag kikade lite närmare så blev jag orolig. Trea på deras lista är nämligen immaterialrättskramaren Jörgen Warborn. Han har motionerat om hårdare tag mot piratkopiering och streaming och på alla sätt tryckt för hårdare tag. Med tanke på att vi troligen fortfarande kommer ha viktiga upphovsrättsfrågor att hantera i Europaparlamentet i nästa mandatperiod, och i bästa fall är det nuvarande upphovsrättsdirektivet ännu inte slutbehandlat, så är det direkt oroväckande att moderaterna kan komma att representeras av den här filuren nere i Bryssel. Så vill du värna om ett fritt och öppet internet räcker det inte att bara stötta piratpartiet i nästa års EU-val. Vi måste också säkerställa att moderaterna backar från sina tre nuvarande mandat till två, så att trean Jörgen Warborn inte får något utrymme att hetsa mot fildelare i Bryssel.

Här kan du kika på en debatt där han tävlar med Morgan Johansson om vem som kan låta mest fientlig till oss pirater.

 

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS