Upphovsrättsdirektivet åker på storstryk i ministerrådet!
18 januari, 2019
Överenskommelse om censurfilter i ministerrådet -nu är det upp till oss att stoppa artikel 13 i upphovsrättsdirektivet!
5 februari, 2019
Visa alla

Tack för förtroendet!

Det här är en återpublicering av ett utskick som gjordes till piratpartiets medlemmar 2019-01-20 när det stod klart att jag fått förtroendet att toppa partiets lista i EU-valet.

Hej Pirater

Jag kan inte med ord uttrycka hur tacksam jag är över att ha fått er medlemmars förtroende att toppa listan inför vårens EU-val. Jag minns vilken enorm upplevelse det var att stå som nummer tre på listan i valet 2009, och den här resan kommer bli så mycket större för mig. Och förhoppningsvis för er också! Vi har ett fantastiskt team av 20 pirater på valsedeln som ska representera oss i valrörelsen, men vi kandidater är bara en liten del i partiets maskineri. Och vi kommer vara beroende av att alla ni medlemmar gör vad ni kan för att lyfta oss under de kommande månaderna. Valet är 26 maj vilket kan kan verka långt borta, men tiden går fort när man har roligt.

Jag jobbar till vardags med vår politik i Bryssel och kommer nu framöver vara i Sverige på helgerna fram till slutet av mars för att planera valrörelsen. Därefter kommer jag vara i Sverige för att jo bba på heltid med kampanjspurten. Mitt mål är att träffa er alla, hjälp mig att bestämma i vilken ordning vi ses, jag finns i alla digitala kanaler, men skriv till mig så berättar jag när jag närmast kommer vara i din närhet

Piratpartiet behövs i EU. När fler och fler lagförslag handlar om att stänga ned möjligheterna med det öppna nätet, censurera användare på olika nättjänster och övervaka allt vi gör framför datorn behöver vi pirater finnas där och säga stopp! Men det räcker inte, vi måste också finnas där med en positiv vision om vad vi kan göra med digitaliseringen. Hur nya tjänster kan växa fram på nätet och ersätta gamla system. Hur människor som ges kontroll över sin digitala tillvaro också kommer känna större trygghet i sin fysiska miljö. Hur alla de band som knyter oss samman i nätverk världen över stärker oss som människor, och gör det möjligt att bygga ett nytt samhälle med människan i centrum.

Jag har erfarenhet av vår framgångsrika EU-valrörelse 2009 då våra 7,1% slog världen med häpnad. Och jag har erfarenhet från vår EU-valrörelse 2014 där ett resultat på 2,2% gjorde att vi för tillfället står utan svenska pirater bland parlamentets ledamöter. Allt det här tar jag med mig när jag nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv. Valrörelsen 2019! Den valrörelse som kommer sätta oss på kartan igen! Och den här gången kommer vi få sällskap i parlamentet av både tyska och tjeckiska pirater. Och i bästa fall även från fler länder.

Så ta en stund och fundera över vad just du kan bidra med i årets valrörelse. Och hör sen av dig till mig, så jag kan hjälpa dig in i partiets kampanjmaskineri.

Jag kommer göra mitt yttersta för att få oss tillbaka till Europaparlamentet, och om ni alla är beredda att hjälpa mig är jag övertygad om att vi tillsammans kommer lyckas!

Vänliga hälsningar

Mattias Bjärnemalm,
Toppkandidat för piratpartiet i EU-valet 2019

Please follow and like us:
Mab
Mab

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta mig
Facebook
RSS